Vad är KnivExpo?

Vad är då KnivExpo?

KnivExpo är en mässa där alla, från nybörjare till proffs, kan mötas och dela sina intressen för kniven som redskap och hantverk. Under tre dagar i juli samlar vi knivmakare, smeder, bladmakare, knivsamlare, slöjdare och materialförsäljare på det fantastiskt fina Vadstena Slott.

 

Denna mässa bygger vidare på arvet från Knivveckan i Ludvika. Att valet att ha KnivExpo  på Vadstena Slott beror på flera, för oss, viktiga punkter.

 

Vadstena Slott har en väldigt unik miljö samtidigt som att det på rimligt avstånd finns tillgång till olika typer av boenden, såsom hotell, camping, vandrarhem m.m. samt en närhet till restauranger och butiker.

 

Därtill är det ett stort plus att det finns andra typer av turister i området, utöver de knivfantaster som söker sig till mässan.

 

KnivExpo på Vadstena Slott är succé!

 

Efter första året på mässan i Vadstena kunde vi konstatera att vi landade rätt. Utställare och besökare uppskattade den unika miljön i renässansslottet, gångavståndet till city med närhet till flera caféer, restauranger och butiker. De har rapporterats om bra boenden på hotell, vandrarhem, privata uthyrare, camping och ställplatser både i Vadstena och i närliggande orter. Vi har inte hört att någon nyttjade gästhamnen men möjligheten finns och närmare mässan går det inte att bo.

 

Det var många som trodde på vårt val av plats, både utställare och besökare. Det gjorde att alla bord vi fick plats med i Stora Rikssalen blev uthyrda och många kom för att titta och handla.

Turister från både när och fjärran, som innan mässan var ovetande om oss, besökte slottet och även KnivExpo där många dessutom handlade.

 

Vadstena erbjuder mycket vackra miljöer i och runt omkring staden vilket givetvis även bidrog till mässbesöket för många.